ОСТАННІ НОВИНИ

Голова Дрогобицької РДА допоміг врятувати потопельника

Наталя Дуляба

|

Голова Дрогобицької РДА Степан Кулиняк разом із рятувальником надали першу допомогу 47-річному чоловіку, який втонув у басейні. Медики «швидкої» прибули через 4 хвилини і зуміли реанімувати потопельника. Про це Львівському порталу повідомили в обласному центрі екстреної медичної допомоги.

Випадок стався у вівторок, 8 лютого, у Дрогобичі. Бригада швидкої допомоги отримала виклик в один із басейнів, де потонув чоловік.

До того, як на місце прибули медики, першу домедичну допомогу кинулися надавати працівник басейну та його відвідувач. Ним виявився голова Дрогобицької РДА Степан Кулиняк.

«На час нашого приїзду пацієнт не дихав, тиск у нього був близько 40. Не спиняючись, ми зднійснювали серцево-легеневу реанімацію. Буквально за кілька хвилин у постраждалого почалась блювота, ще мить і чоловік захрипів. Зафіксувавши вену, почали вводити ліки. Подали через встановлену маску кисень – і ось перші вдихи. Між початком реанімаційних дій і до того часу, як пацієнт вдихнув, минуло п’ять хвилин, не більше», – розповідає фельдшерка бригади «швидкої» Іванна Дмитрів.

Медики кажуть, що якби не працівник басейну і не Степан Кулиняк, чоловіка, можливо, вже б не врятували.

47-річного потерпілого реанімобілем негайно доставили до лікарні, дорогою до медзакладу чоловік уже дихав. Там його відразу зустріли і поклали в реанімаційне відділення.

«Ланцюжок, що рятує життя: рятувальник, який був на своєму місці, відвідувач басейну, який не розгубився і який знав та вмів надати домедичну допомогу, ми, котрі приїхали за 4 хвилини, лікар, що зателефонувала у стаціонар, чергові лікарі лікарні. Нехай наш пацієнт поправляється і більше ніколи не потрапляє в такі ситуації», – додає Іванна Дмитрів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *