ОСТАННІ НОВИНИ

Для відновлення після Covid у львівській лікарні застосовують баротерапію. Як записатись

Наталя Дуляба

|

У Львові в обласній дитячій лікарні ОХМАТДИТ допомагають пацієнтам швидше відновитися після коронавірусу. Для цього як для малечі, так і для дорослих застосовують баротерапію – насичення організму киснем на клітинному рівні. Про це йдеться на сторінці медзакладу у Facebook.

Баротепарія, кажуть медики, – чудовий метод реабілітації після перенесеного коронавірусу та інших інфекційних хвороб. Ця процедура допомагає, зокрема позбутися задишки і пришвидшеного серцебиття, на що зазвичай скаржаться covid-пацієнти, які вже навіть одужали.

Так, метод гіпербаричної оксигенації або баротерапія включений в міжнародні рекомендації для реабілітації після коронавірусу.

«Секрет баротерапії простий: насичення організму киснем на клітинному рівні у 15-20 разів порівняно з вмістом у звичайному повітрі дозволяє прискорювати одужання від цілої низки хвороб і розладів. Механізм дії простий: пацієнт дихає чистим киснем у барокамері під тиском двох атмосфер. Це як друге дихання», – пояснюють лікарі.

Дія баротепарії:

  • покращуються відновлювальні процеси в організмі,
  • скорочення післяопераційних реабілітаційних періодів
  • пригнічується ріст хвороботворних мікроорганізмів,
  • зменшується набряк,
  • нормалізується тиск,
  • зменшується вплив побічної дії противірусної і антимікробної терапії,
  • підсилюється ефективність антибіотиків у 3-5 разів,
  • допомагає організму виробляти більше антиоксидантів – речовин, які відповідають за нормальну функцію клітин, органів та систем,
  • підвищує працездатність і стресостійкість,
  • покращує сон і зменшує прояви депресивних станів.

Баротерапія у львівському ОХМАТДИТі доступна не лише для дітей, а й для дорослих. У середньому лікарі призначають курс із 5-10 процедур по 45 хвилин. Тривалий ефект є вже після 5 процедур.

Для людей, які мають боязнь до закритих примішень, медики додають, що у барокамері є вікно, тож вона не є повністю ізольованою як, наприклад, томограф. Також у барокамері дотримуються найсуворіших вимог дезінфекції, тому одужувати у ній є цілком безпечно.

На баротерапію можна записатися за цими номерами телефонів: 096-457-78-48 та 236-81-13.

Нагадаємо, після перенесеного Covid-19 багатьом людям є досить складно повернутися до звичного життя через так званий постковідний синдром – стан, що зберігається після одужання від коронавірусу, при якому зберігаються деякі симптоми цієї хвороби. Він може тривати від 5 до 12 тижнів або навіть довше. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *