ОСТАННІ НОВИНИ

На Самбірщині врятували червонокнижного лісового кота

Оксана Попович

|

На обійстя жителя села Либохора на Самбірщині завітав непроханий гість ­– кіт лісовий. Перебратися ближче до людських осель його змусила цьогорічна сніжна зима. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Національний природний парк «Бойківщина».

Візит дикої тварини став для мешканця села Либохора Андрія Коліщака справжньою несподіванкою. Кіт у пошуках їжі понадився на його домашню птицю. Але чоловік не став карати дрібного хижака за втрату птаства, натомість разом з односельцями допоміг повернути тварину у звичне їй середовище.

До рятувальної операції також долучилися Павло та Мирон Казибрід, які відвезли кота до його лісової домівки. Вони зняли на відео момент виходу на волю дикого звіра.

За словами фахівців парку, лісовий кіт – це дрібний хижак, занесений до Червоної книги України. Простим людям ця тварина нагадує звичайну домашню кішку. Але досвідчений біолог і мисливець побачить малопомітні риси, що відрізняють пухнатого домочадця від здичавілого родича.

В Україні налічується понад 300-400 особин цього виду. Лісові коти ведуть переважно нічний спосіб життя. Полюбляють їсти дрібних гризунів, птахів, комах, змій, а в прибережних районах – ще й рибу.

Свої житла лісові коти облаштовують у чагарниках, кореневищах дерев, старих норах інших тварин. З людьми вони намагаються не контактувати, тому дикого кота нелегко зустріти в лісі. Однак, у холодну пору року можуть перебиратися ближче до людських хат, де полюють на дрібних гризунів та домашню птицю.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото – з мережі Інтернет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *