ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська філармонія запрошує на святкування Дня народження Моцарта

Андрій Котенський

|

Львівська національна філармонія запрошує у вікенд 27-30 січня на традиційний фестиваль до Дня народження Вольфгана Амадея Моцарта, що є одним із найвідоміших композиторів світу. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Фестиваль стане чудовою нагодою ще ближче пізнати багатогранну творчість майстра, адже його композиції ми чуємо чи не щодня.

Захід передбачає чотири події філармонійного фестивалю, що представлять різні грані музики віденського класика.

Як відомо, сьогодні, 27 січня виповнюється 266 років із дня народження відомого на весь світ музичного генія – Вольфганга Амадея Моцарта. Хоч маестро прожив лише 35 років, він встиг написати понад 600 творів! А свої перші композиції Моцарт створив ще маленьким хлопчиком – у 5-річному віці.

Mozart BirthDay 1.0. (27.01.2022 / 19:00). Концертний зал Людкевича.

Святкування розпочнеться разом із музикантами Академічного симфонічного оркестру філармонії, які виступлять під батутою Теодора Кухара! Окрасою вечора стане вишукана гра Катерини Тітової та Едгара Вірсоцкі. У їх виконанні почуємо три симфонії та концерт для двох фортепіано Моцарта.

Квитки тут: philharmonia.1

Mozart BirthDay 2.0 (28.01.2022 / 19:00). Концертний зал Людкевича.

Музиканти Академічного симфонічного оркестру філармонії продовжать відзначати День народження Моцарта під батутою Вінсента Козловського! У їх вишуканому виконанні прозвучать Увертюра до опери «Чарівна флейта» та дві симфонії – Sinfonia Concertante (Концертна симфонія) та Симфонія №16 («Лінцька»).

Квитки тут: philharmonia.2

Mozart’s Power (29.01.2022 / 18:00). Концертний зал Людкевича.

У суботу, 29 лютого, музику австрійського композитора та музиканта-віртуоза почуємо у виконанні Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів». Дириґуватиме Віталій Протасов. Оркестр проведе нас трилогією останніх симфоній Моцарта.

Квитки тут: philharmonia.3

Mozart BirthDay 4.0 (30.01.2022 / 17:00). Концертний зал Людкевича.

Завершить відзначення Дня народження Моцарта, без сумніву, унікальна подія. Звучатимуть усі п’ять скрипкових концертів композитора. Виконають їх молоді українській скрипалі-віртуози – Дмитро Удовиченко, Богдан Шалига, Варвара Васильєва, Даніїл Гоноболін, Єва Рабчевська. Виступлять вони разом з Академічним камерним оркестром «Віртуози Львова» під орудою Сергія Бурка.

Квитки тут: philharmonia.4

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *