ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові студенти виходять на протест: що вимагають?

Ольга Денисяка

|

У понеділок, 24 січня, студенти львівських вишів вийдуть на акцію протесту під стіни Львівської ОДА через скорочення ліміту стипендіатів. Про це йдеться у Facebook Профкому студентів ЛНУ імені Івана Франка.

З 1 січня в Україні збільшили розмір стипендії, однак зменшили кількість стипендіатів до 35-40%. Студенти обурюються та вимагають повернути ліміт 40-45%, як раніше обіцяв Володимир Зеленський.

Студенти вже зверталися до Кабміну та Міністерства освіти і науки, однак зазначають що там ніхто не реагує. Відтак профспілка закликає студентів об’єднатися і висловити свою позицію представникам влади. Акція протесту відбудеться 24 січня о 10:30 год. під стінами Львівської ОДА.


 

Що не так з лімітом стипендіатів?

1 вересня Кабмін прийняв постанову №933, якою збільшив розмір мінімальної стипендії, але зменшив відсоток тих, хто її отримуватиме до 35-40%. Профспілка працівників освіти і науки України виступила проти цього скорочення і 2 грудня уряд прийняв вже нову постанову №1256, де ліміт стипендіатів встановлено на рівні 40-45%.

Однак, зміни, які внесли 2 грудня вступають в дію з моменту опублікування, а зміни, що були внесені 1 вересня, почали діяти з 1 січня 2022 року. Відтак наразі чинним є ліміт 35-40%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *