ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ спростувала заяву Лукашенка про стягування українських військ біля кордону Білорусі

Ірина Марчук

|

У понеділок, 17 січня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що біля кордонів Білорусі йде нарощування військового контингенту України. Однак, Служба безпеки України відхилила ці чутки, назвавши їх маніпуляцією та фейком. Про це пише Українська правда з посиланням на заяву речника СБУ Артема Дехтяренко.

За словами Лукашенка, Україна нібито продовжує нарощувати сили та зосередила підрозділи національної гвардії з націоналістів-радикалів, вони сильніше, ніж натовські військовослужбовці. Буцімто, це робиться під виглядом боротьби із мігрантами.

Проте, Служба безпеки України відреагували на заяву Лукашенка. У відомстві заявили, що це лише черговий фейк проти України.

«Маніпулятивні заяви прокремлівських політиків та представників держав-сателітів РФ про нібито нарощування Україною поблизу власного кордону «націоналістів-радикалів», які нібито є «похлеще, чем натовские военнослужащие» не відповідають дійсності, є політичною маніпуляцією та частиною інформаційної війни проти України», – прокоментували у відомстві.

Нагадаємо, як писав Львівський портал, самопроголошений «президент» Білорусі Олександр Лукашенко анонсував уже цієї зими спільне білорусько-російське військове навчання біля українських кордонів.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Global Look Press

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *