ОСТАННІ НОВИНИ

Росія готує провокації проти своїх військових, щоб звинуватити Україну, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Російські спецслужби готують провокації проти своїх військовослужбовців, щоб звинуватити в цьому Україну. Про це йдеться на сторінці Головного управління розвідки Міноборони України у Facebook.

«За інформацією воєнної розвідки України, 13 січня у 3 омсбр ЗС Придністровського регіону Республіки Молдова було проведено службову нараду, під час якої особовому складу доведено, що очікуються провокації з боку України в районі населеного пункту Ковбасна (артсклади оперативної групи військ РФ)», – кажуть українські розвідники.

Розпоряджень про приведення бригад у вищі ступені бойової готовності не давали, але військовим наголосили на тому, що особовий склад має бути готовий «за першою командою» виконувати завдання за призначенням.

Також не скасовано відпустки та звільнення особового складу, але командирам/начальникам наказали донести підлеглим про необхідність прибуття до військової частини за визначеним сигналом.

Як відомо, Ковбасна – населений пункт у Молдові, де перебувають військові РФ, охороняючи склади зі своєю зброєю. За даними Армії.inform, раніше ці сховища були одними з найбільших в Європі, тут зберігались запаси зброї й боєприпасів усієї Західної групи військ Радянського Союзу.

Дотепер склади залишились під контролем Росії, хоча РФ зобов’язалася вивести зброю і весь особовий склад з цієї території ще до 2001 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *