ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відтворили втрачені пам'ятки

Аліса Белей

|

У Львові презентували виставку про втрачені споруди міста, які можна побачити за допомогою технологій доповненої реальності. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Охочі зможуть побачити, який вигляд мала львівська Ратуша у XVII ст., відому Краківську браму, усю велич Високого замку на піку своєї могутності, а також побачити як виглядала синагога Золота Роза у минулому столітті.

У рамах цього проєкту біля входу у Ратушу встановили стенди, на яких зображені зруйновані пам’ятки архітектури, відтворені за допомогою технологій доповненої реальності.

«Людина підходить до руїн пам’ятки, сканує QR-код, завантажує додаток, відкриває платформу доповненої реальності, вибирає «Львів», споруду, біля якої вона є, відкриває камеру – і з’являється споруда в реальному розмірі. Можна гуляти, робити фото, слухати довідкову інформацію», – розповів автор ідеї, засновник стартапу Chameleon Age Ігор Ковалишин.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Відео: Андрій Андрух

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *