ОСТАННІ НОВИНИ

Президент Казахстану наказав стріляти на ураження по протестувальниках

Аліса Белей

|

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв видав наказ відкривати вогонь на ураження без попередження в межах «антитерористичної операції», яка проводиться по всій країні. Влада не планує йти на переговори. Про це пише hromadske, заяву президента цитує Telegram-канал ORDA.

«Правоохоронним органам та армії я дав наказ відкривати вогонь на ураження без попередження. За кордоном висловлюють заклики до сторін провести переговори для мирного розв’язання проблем. Яка дурість! Які можуть бути переговори зі злочинцями й убивцями?», – стверджує він.

Токаєв нагадав, що в країні триває «антитерористична операція». Він каже, що силами поліції, Національної гвардії та армії проводиться «масштабна і злагоджена робота щодо наведення правопорядку відповідно до Конституції».

Глава держави зазначив, що 6 січня ситуація у містах Алмати, Актобе та Алматинській області стабілізувалася. Введення режиму надзвичайного стану, за його словами, дає результати – по всій країні нібито відновлюється конституційна законність.

«Нам довелося мати справу з озброєними та підготовленими бандитами: як місцевими, так і іноземними… Їх треба знищити. І це зроблять найближчим часом. Сили правопорядку морально й технічно готові до виконання цього завдання», – заявив Токаєв.

Нагадаємо, на початку січня у Казахстані почались акції протесту через різке підвищення цін на скраплений газ та диктатуру. Вже із 4 січня вони переросли у масові протести та сутички із правоохоронцями, внаслідок яких більше тисячі осіб постраждали, є загиблі. По всій країні запроваджено надзвичайний стан, глушать інтернет, а уряд відправили у відставку. Учасникам протестів може загрожувати довічне увʼязнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *