ОСТАННІ НОВИНИ

Домашні страви та традиції: як в Академії сухопутних військ зустріли Святвечір

Ольга Денисяка

|

6 січня в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відзначили Святвечір напередодні Різдва. Військових частували домашніми стравами, а згодом заспівали колядки. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі навчального закладу.

На Святий вечір в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного накрили святошні столи. Аби військовослужбовці строкової служби та курсанти, які на Різдвяні свята залишаються для забезпечення боєготовності навчального закладу та несення служби в добових нарядах, також відчули дух Різдва та родинну атмосферу свята тут заздалегідь подбали про збереження звичаїв та традицій нашого народу. Кухарі заздалегідь постаралися, щоби на них були традиційні страви і не менше, ніж дванадцять.

З першою зіркою до солдатської їдальні завітали військові капелани отці Андрій та Юрій. Вони розповіли про традиції на Святвечір та перш, ніж погоститися, пригостили всіх проскурками з медом. Згодом всі сіли за стіл. Для військових приготували майже два десятки різних наїдків. Після святкової вечері, за споконвічною традицією, тут заспівали і колядок.

Вже 7 січня військовослужбовці Національної академії матимуть змогу піти до свого храму – Архистратига Михаїла і взяти участь в святковій ранковій літургії з нагоди Різдва Христового.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *