ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині оштрафували поляків через трофі-рейд у Карпатах

Вероніка Рой

|

29 грудня у Самбірському районі Львівщини на п’ятьох громадян Польщі склали адмінпротоколи за проведення трофі-рейду у заповідних зонах Карпат. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Дежекоінспекції у Львівській області.

На території Самбірського району працівники інспекції спільно із прикордонниками, лісовою охороною лісогосподарських підприємств та поліцейськими перевірили проведення трофі-рейдів в Карпатах власниками позашляховиків, які прибули з Польщі. Організувало перегони туристичне агенство PRZYGODY4x4.PL.

Державними інспекторами виявлено факт заїзду 5 позашляховиків на територію природно-заповідного фонду в квартал 18 Дністрянського лісництва Старосамбірського ДЛГП «Галсільліс». Він включений до території новоствореного Національного природного парку «Королівські Бескиди». Відтак це є порушенням вимог Закону України «Про природно-заповідний фонд України».

«На місці події на громадян Республіки Польща – водіїв транспортних засобів – було складено протоколи, що передбачене статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім цього, з учасниками трофі-рейду було проведено роз’яснювальну роботу стосовно дотримання вимог природоохоронного законодавства при проведенні джипінгу на території України», – зазначають в еконіспекції.

Складені протоколи будуть скеровані в Самбірський районний суд. Проводиться розрахунок заподіяної територіям природно-заповідного фонду шкоди.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото та відео: екоінпекція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *