Ексміністр Кожара вийшов із СІЗО під заставу в 2,7 млн

Аліса Белей

|

Обвинувачений у вбивстві ексміністр закордонних справ Леонід Кожара вийшов під заставу у 2,7 мільйона гривень, прокуратура оскаржить відмову в апеляції. Про це пише Українська правда.

Кожара був звільнений з-під варти 20 грудня, оскільки було внесено заставу. Водночас як пояснили правоохоронці, на обвинуваченого покладено низку обов’язків, як то носити електронний браслет стеження, здати закордонні паспорти, прибувати до суду за першою вимогою, не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває без дозволу прокурора або суду.

Також повідомляти прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи, утримуватися від спілкування з потерпілими, свідками та експертами по даному кримінальному провадженню.

У Київській обласній прокуратурі наголошують, що продовжують підтримувати публічне обвинувачення в суді за обвинуваченням ексглави МЗС в умисному вбивстві та доводити вину особи у вчиненні злочину.

30 листопада Києво-Святошинським районним судом Київської області йому продовжено строк тримання під вартою та зменшено розмір застави до 2,7 млн грн.

Київська обласна прокуратура та потерпіла сторона оскаржили вказану ухвалу суду в апеляційному порядку. Однак суд відмовив у відкритті провадження за апеляційною скаргою.

На теперішній час прокуратура готує касаційну скаргу на рішення апеляційного суду про відмову у відкритті апеляційного провадження за скаргою прокурора.

Нагадаємо, цьогоріч 25 березня колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару затримали за підозрою в убивстві бізнесмена та ексдиректора телеканалу «Інтер» Сергія Старицького.

Так, в ніч на 22 лютого в домі Леоніда Кожари був знайдений труп громадянина Старицького з вогнепальним пораненням, скоєним із нагородної зброї власника дома. Л. Кожара та його дружина від початку і досі стверджують, що Сергій Старицький покінчив життя самогубством.

Слідчі та прокурори перевірили обставини загибелі колишнього директора телеканалу Інтер і прийшли до висновку, що він не міг сам себе застрелити.

Леонід Кожара – дипломат. Був міністром закордонних справ України з 24 грудня 2012 року до 23 лютого 2014 року. Член політичної партії «Соціалісти». Колишній член Партії Регіонів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *