ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус знищує тазостегнові суглоби, – львівські лікарі

Наталя Дуляба

|

Медики 8-ої лікарні Львова кажуть, що коронавірус став знищувати кульшові (тазостегнові) суглоби. Якщо раніше вони проводили до десяти операцій в рік із заміни цього суглобу, то тепер стільки ж роблять щомісяця. Про це йдеться на сторінці Першого територіального медоб’єднання Львова у Facebook.

«Ми помітили невтішну тенденцію: пацієнтів, яким потрібна заміна кульшового суглоба, значно побільшало. Якщо до пандемії травматологи 8-ої лікарні виконували 5-10 таких операцій щороку, то зараз – 5-10 щомісяця. І всі пацієнти хворіли на Covid-19», – зауважують медики.

Однією з пацієнтів, які, перенісши коронавірус, потребували заміни кульшового суглоба, була 54-річна пані Орися. Хоча досі вона ніколи не скаржилась на біль у суглобах.

Жінка перехворіла на коронавірус пів року тому. До цього вона вільно могла проходити по 10 тисяч кроків на день, але після перенесеного вірусу все кардинально змінилося.

«Після хвороби ані енергія, ані бажання рухатися не змогли змусити її ноги пересуватися: жінка проходила 20 метрів і плакала від болю. Єдиний вихід при такому захворюванні як у пані Орисі – протезування. Їй довелося запротезувати відразу два суглоби, але вже незабаром вона вийде з лікарні своїми тепер здоровими ногами», – йдеться у повідомленні.

Медики наголошують: якщо ви відчуваєте постійний біль у суглобах при ходьбі, ниючий біль навіть у стані спокою чи важкість при ходьбі, негайно звертайтеся до лікаря. Телефон для консультацій у 8-ій лікарні Львова: 098-983-15-91.

Нагадаємо, нещодавно медики 8-ої лікарні Львова заявили про розвиток тромбозу як нове ускладнення коронавірусу. Такі випадки не є поодинокі, лише за тиждень хірургам тричі ампутовували ноги пацієнтам, аби врятувати їхні життя.

Лікарі кажуть: у хворих на коронавірус тромби найчастіше утворюють у легенях, а також у кишківнику та ногах. У зоні ризику–  люди з діабетом, атеросклерозом, а також пацієнти із надмірною вагою чи ті, які палять.

Згодом про тромбоз як одне з ускладнень Covid-19 заговорили у Міністерстві охорони здоров’я.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook ТМО, з мережі Інтернет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *