ОСТАННІ НОВИНИ

Справа «ПриватБанку». Апеляційний суд скасував скандальне рішення на користь Коломойського

Аліса Белей

|

Шостий апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, яким було задоволено позов кіпрської Triantal Investments та скасовано рішення Національного банку про визначення пов’язаних з «ПриватБанком» осіб. Про це повідомили у пресслужбі Національного банку.

Також суд закрив провадження в цій справі. Зазначимо, що компанія Triantal Investments Ltd, підконтрольна колишньому акціонеру ПриватБанку Ігорю Коломойському, до націоналізації була власником 16,7362% акцій банку.

«Відповідно до позиції Великої Палати Верховного Суду рішення Національного банку про визначення осіб пов’язаними не може бути оскаржене в суді жодної юрисдикції», – зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

Як відомо, «ПриватБанк» перейшов у державну власність 19 грудня 2016 року. 41 мільйон доларів з «ПриватБанку» за часів Ігоря Коломойського вивели на рахунки студії «Квартал 95» Володимира Зеленського.

Варто додати, що лише в останню ніч перед націоналізацією «ПриватБанку» тодішнє керівництво банку вивело з активу 16 мільярдів гривень.

Нагадаємо, у вересні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва підтвердив правомірність прийнятого Нацбанком рішення про віднесення «ПриватБанку» до категорії неплатоспроможних, відхиливши позов клієнта банку.

А 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації «ПриватБанку», визнавши її протиправною.

Зокрема, було задоволено вимоги позивача щодо скасування рішення Національного банку від 13 грудня 2016 року №105, яким було визначено перелік пов’язаних з «ПриватБанком» фізичних та юридичних осіб.

Печерський районний суд Києва 20 квітня 2019 року прийняв рішення про розірвання договору особистої поруки Ігоря Коломойського за кредитами рефінансування «ПриватБанку», отриманими до входження держави в капітал.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: economy.24tv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *