ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові викрили нелегальний пункт обміну валют: ошукали на 19 тисяч доларів

Ольга Денисяка

|

У Львові викрили киянку, яка облаштувала в центрі міста фіктивний пункт обміну валют та ошукала львів’янина та 19 тисяч доларів США. Після чого підозрювана втекла до Києва, де її і затримали. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

29 листопада до поліції надійшло повідомлення від львів’янина про те, що в одному із обмінних пунктів Львова, на вулиці Під Дубом, касирка взяла у нього гроші для обміну і зникла разом з ними.

Як встановили правоохоронці, потерпілий передав для обміну кошти у сумі 19 тисяч доларів США. Касирка взяла гроші та вийшла з ними через задній вихід.

Також встановлено, що до скоєння злочину причетна 37-річна мешканка Києва. Зловмисниця разом із спільниками заздалегідь орендували та облаштували фіктивний обмінний пункт з імітаційними засобами – таблицею із курсом валют, апаратом для перерахунку грошей, фальшивими грошовими коштами для створення видимості здійснення послуг обміну валют.

Касирка користувалася перукою чорного кольору та використовувала підроблені документи. З метою пошуку потенційної жертви зловмисниця подавала онлайн-оголошення про обмін великої суми іноземної валюти, пропонуючи занижений курс.

Вивчивши відео з камер спостереження системи «Безпечна Львівщина», поліцейські встановили помешкання, яке зловмисниця орендувала у Львові, та  транспорт, на якому пересувалась.  6 грудня, під час санкціонованих обшуків за місцем її проживання у Києві, правоохоронці виявили та виучили в неї речові докази.

Слідчі повідомили затриманій про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України.  Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на термін від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці встановлюють усі обставини події.

У поліції просять всіх, хто став жертвою схожих махінацій, звернутися на лінію 102.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *