ОСТАННІ НОВИНИ

З 2022 року школи Львова перейдуть на електронні журнали і щоденники

Наталя Дуляба

|

Уже з наступного року у школах Львова повноцінно запрацюють електронні журнали і щоденники. Вони будуть функціонувати у спеціальній системі НІТ (Навчання і технології). Відповідне рішення 3 грудня прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

Мерія затвердила кращу електронну систему керування навчанням (електронний журнал/щоденник) для шкіл всієї Львівської громади. Нею стала інформаційно-комунікаційна система НІТ (Навчання і технології), яку розробило ТзОВ «Лаєнвуд Софтвер Україна».

Саме це підприємство зі своїм проєктом стало переможцем Всеукраїнського відкритого конкурсу і тепер буде впроваджувати електронний журнал і щоденник у львівських школах.

Загалом на конкурс подались 11 учасників, переможця обирала комісія, до складу якої увійшли директори шкіл, вчителі, посадовці та представники зі сфери ІТ.

«Комісія вивчала все дуже детально. Мені здається, що мало яку технологію вибирали так ретельно. Був всеукраїнський конкурс, кілька бета-тестувань, представлення… Рішення було прийнято одноголосно, не було жодних дискусій. Все тестувалось і випробовувалось», – розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Запрацювати система НІТ у школах Львова має вже з 2022 року, на її повноцінну роботу ще мають передбачити відповідне фінансування з міського бюджету. Втім відомо, що вже зараз електронні журнали і щоденники функціонують у тестовому режимі.

Що ж таке НІТ? Система «Навчання і технології» (НІТ) – це спеціальна платформа, призначена для забезпечення як дистанційного, так і інтерактивного стаціонарного навчання. У ній є електронні журнали класів та щоденники учнів, які доступні і для вчителів, і для учнів та батьків, і для адміністрації школи.

В онлайн-щоденнику є не лише розклад занять, оцінки та інформація про відвідуваність уроків, тут діти можуть завантажувати своє домашнє завдання, а вчитель отримує можливість його відразу перевірити, додаючи свої коментарі та зауваження.

Також платформа формує звіт успішності учнів для адміністрації школи з усіх предметів та аналітику успішності дитини для батьків, підраховує пропуски занять та їхні причини.

У системі можна проводити якісні онлайн-уроки, при цьому вчитель може контролювати мікрофон та камери учнів. Також сюди можна імпортувати навчальні матеріали для конкретного класу і коригувати їх. Таким чином вся необхідна інформація зберігається на одному місці, тож вчителям більше не потрібно використовувати різні платформи і соцмережі.

Всі деталі про систему НІТ можна переглянути за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *