ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкриють меморіальну таблицю Герою України Тарасу Матвіїву

Аліса Белей

|

У понеділок, 6 грудня, на стіні факультету журналістики ЛНУ імені Івана Франка відкриють таблицю загиблому Герою України Тарасу Матвіїву, який був студентом цього факультету. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Тарас Матвіїв – Герой України, випускник факультету журналістики ЛНУ ім. І. Франка, громадський діяч, журналіст, учасник Революції Гідності, командир взводу 24-ої окремої механізованої бригади.

Він загинув 10 липня 2020 року внаслідок російського обстрілу під селом Троїцьке на Луганщині. Тарас Матвіїв ціною власного життя врятував від смерті двох побратимів.

Указом Президента України молодшому лейтенантові Тарасу Матвіїву за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові було присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Урочисте відкриття таблиці відбудеться 6 грудня о 14:00 на вул. Чупринки, 49 у Львові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *