ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарі у Львові рятують пацієнта, який обгорів, малюючи картину

Наталя Дуляба

|

З Червонограда до Львова евакуювали 30-річного чоловіка, у якого обгоріло близько 50% тіла під час малювання картини. Про це повідомляє Львівський портал.

Випадок стався у вівторок, 30 листопада, в одному з житлових будинків на вулиці Стуса у Червонограді. За даними департаменту цивільного захисту населення ЛОДА, тут місцевий мешканець, працюючи з речовиною у балончику, отримав близько 50% опіків тіла.

Потерпілого негайно взялися доправляти до Львова гелікоптером. 30-річного чоловіка доставили у 8-му міську клінічну лікарню у важкому стані. Медики відразу взялися за протишокову терапію та обробку ран.

«Пацієнт поступив у наше опікове відділення у важкому стані з опіками ІІ ступеня полум’ям бензину. Площа ураження сягла орієнтовно 50% тіла. Ми негайно провели хірургічну обробку опікових ран, налагодили інфузійну терапію. Зараз триває протишокова терапія, проводяться регулярні перев’язки. Хворий є у свідомості, дихає самостійно, проте його стан ще ускладнюється наявним церозом печінки та ожирінням ІІ-ІІІ ступеня», – розповів лікар-комбустіолог 8-ої міської клінічної лікарні Тарас Хаба.

Зі слів самого хворого, опіки він отримав під час того, як малював картину. Для цього він використовував бензин, який раптово зайнявся, а полум’я перекинулось на тіло.

Водночас лікарі додають: пацієнтів із такими опіками вдається поставити на ноги. Втім прогнозів щодо 30-річного червоноградця наразі не дають у зв’язку з його супутніми захворюваннями.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *