ОСТАННІ НОВИНИ

Ляшко розповів, коли буде доступна бустерна доза Covid-вакцини

Вероніка Рой

|

Бустерна доза вакцини від коронавірусної хвороби стане доступною жителям України після перетину позначки у 50% вакцинованих громадян. Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає «Інтерфакс-Україна».

«Щойно перетнемо позначку в 50% вакцинованого населення в Україні, ми повернемося до питання бустерної дози, або повторної, дворазової вакцинації проти коронавірусної хвороби», – сказав Ляшко.

При цьому він уточнив, що станом на сьогодні таку позначку перетнуло лише місто Київ із показником 55% вакцинованих жителів (принаймні однією дозою). Крім того, за словами міністра, понад 40% вакцинованих зафіксовано у Полтавській, Київській та Дніпропетровській областях.

Додамо, у Львівській області одну дозу вакцини отримали 30% населення, повністю вакцинованими є 23%.

Нагадаємо, ще у липні американська компанія Pfizer разом з німецькою корпорацією BioNTech заявили про плани розпочати випробування третьої дози вакцини з метою посилення імунітету людини проти нових штамів COVID-19.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *