ОСТАННІ НОВИНИ

Pfizer розпочне випробування третьої дози covid-вакцини

Ольга Денисяка

|

Американська компанія Pfizer разом з німецькою корпорацією BioNTech заявили про плани розпочати випробування третьої дози вакцини з метою посилення імунітету людини проти нових штамів COVID-19. Про це йдеться в документі, оприлюдненому на сайті BioNTech у четвер, повідомляє Укрінформ.

«Pfizer побачили обнадійливі результати в поточному дослідженні щодо введення третьої, бустерної, дози вакцини BNT162b2. Попередні дані випробувань демонструють, що бустерна доза, яка вводиться через шість місяців після другої дози, має стабільний профіль засвоєння», – зазначається в документі.

При цьому вказується, що третє щеплення викликає високі титри нейтралізації, в тому числі Beta-штаму коронавірусу, які «у п’ять-десять разів вищі, ніж після двох основних доз».

Компанії планують оприлюднити точні дані незабаром, а також подати результати досліджень до американського і європейського регуляторів – FDA та EMA – впродовж наступних тижнів.

Водночас зазначається, що хоча третя доза вакцини BNT162b2 і зберігає «найвищий рівень захисної ефективності» проти всіх наявних штамів, компанії розробляють оновлену версію вакцини Pfizer-BioNTech від COVID-19, націлену на повний спайковий білок штаму Delta.

Перша партія такої вакцини вже виготовлена для випробування на заводі BioNTech у Майнці, Німеччина. Компанії планують розпочати клінічні дослідження у серпні, за умови схвалення регуляторних органів.

Зазначимо, вакцину Pfizer вважають найефективнішою. Препарат внесено до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ і дозволено для екстреного використання у США, Великій Британії, Канаді та ЄС. У Канаді ця вакцина показала 95% ефективності у захисті від COVID-19 серед осіб віком від 16 років.

Вакцина Pfizer-BioNTech – це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *