ОСТАННІ НОВИНИ

На підтримку сільгосподарств Львівщини виділять 20 млн грн

Омелян Шевчук

|

Понад 20 млн грн бюджетних коштів спрямують ще цього року на підтримку селянських фермерських господарств, кооперативів, виробників органічної продукції на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської облради.

За даними відомства, конкурсна комісія визначила учасників Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки.

Відтак підтримали 29 заявок за різними напрямками: пільгові кредити, відшкодування відсотків за залученими кредитами, підтримка селянських фермерських господарств, підтримка кооперативів, компенсації за вирощування нішевих культур, мікробіологічні засоби захисту рослин, підтримка учасників АТО/ООС, підтримка органічного виробництва. Цьогорічний обсяг фінансування, передбачений на реалізацію проєктів програмою становить 20 млн 328 тис. грн.

Зокрема для надання пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів – 9 млн грн. За цим напрямком фінансову підтримку отримають два переможці конкурсу бізнес-планів, спрямованих на вирощування зернових та розвиток дрібного тваринництва.

Голова комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Львівської обласної ради Юрій Раделицький зазначив, що така підтримка з обласного бюджету розвиватиме дрібні господарства.

«Один із конкурсантів – молодий підприємець, який претендує на отримання пільгового кредиту для розвитку власної кролеферми. Вирощування кролів – перспективний напрямок бізнесу, адже ринок ще не заповнений продукцією, конкуренція не висока і є можливість збільшувати поголів’я м’ясних порід», – зазначив Юрій Раделицький.

За словами голови Львівської обласної ради Юрія Холода, інвестиції з обласного бюджету повинні приносити користь громадам тому на майбутнє ретельно вираховуватимуть їхню економічну ефективність.

«Кошти на кожен проєкт з обласного бюджету йдуть в конкретну громаду. Тому перш за все нас цікавить розширення можливостей, адже ми вкладаємо у перспективні ідеї, які мають в майбутньому давати людям офіційні робочі місця, а бюджетам громад податкові надходження. Ці результати ми надалі будемо оцінювати та аналізувати, щоб вдосконалювати механізми реалізації обласних програм», – наголосив Юрій Холод.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *