ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відреставрували частину вежі аттика колишнього монастиря бенедиктинок

Вероніка Рой

|

У Львові відреставрували частину вежі аттика колишнього костелу сестер-бенедиктинок, що на вул. Вічевій, 2. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Як повідомляє начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, цього року відновили дві сторони вежі аттика колишнього костелу сестер-бенедиктинок. Зокрема, втрачені елементи фігур були доповнені, укріплені, очищені від біонаростів та захищені.

«Вежа монастиря бенедиктинок квадратна і аттик зі всіх боків має фігури, елементи декору. Вони в дуже поганому стані, багато втрачених елементів. Також там є сліди куль. Очевидно, у відомі нам часи, це були добрі мішені, щоб вправлятися у стрільбі. Це ми залишили для історії», – зазначила посадовиця.

Вона зауважила, що наступного року проведуть реставрацію ще двох інших сторін.

«Також на храмі, в ніші, є прекрасна скульптура ангела, яка, сподіваюсь, теж буде відреставрована наступного року», – додала Лілія Онищенко.

Роботи з реставрації частини вежі аттика виконували польські та українські реставратори, а фінансував їх фонд «Полоніка» у межах програми «Збереження спільної культурної спадщини».

Костел Усіх Святих і монастир бенедиктинок — памʼятка архітектури національного значення. Нині монастирський комплекс належить згромадженню сестер студиток і називається Храм Усіх Святих і монастир Покрови Пресвятої Богородиці сестер студиток.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *