ОСТАННІ НОВИНИ

Петиція про заборону концертів російських артистів в Україні зібрала 25 тисяч голосів

Вероніка Рой

|

Електронна петиція про повну заборону концертної діяльності артистів з країни-агресора – Росії до повернення Криму в склад України та відновлення Україною контролю над Донбасом зібрала необхідних 25 тисяч голосів. Тепер петицію має розглянути президент Володимир Зеленський.

Як відомо, 21 вересня відомий український шоу-мен і продюсер Ігор Кондратюк зареєстрував петицію, якою вимагає заборонити концерти всіх російських артистів в Україні. Виключенням для заборони є лише ті російські представники культури, хто публічно виступив проти російської агресії: письменник Віктор Шендерович, акторка Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич та інші.

«Я впевнений, що громадяни країни-агресора, які працюють в сфері розваг – артисти/артистки, актори/акторки насправді не несуть ніякої культури. Оскільки представники агресора, які промовчали і тим самим – підтримали – окупацію Криму та розв’язання Росією, їхньою батьківщиною, війни на східному Донбасі, своїм мочанням теж несуть відповідальність за агресивні дії Росії», – йшлося у петиції Кондратюка.

Разом з тим він наголосив на тому, що «музика і інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни».

«Це неприродньо, коли артист виступає і для росіян-окупантів, і для окуповиних ними українців. Любов до носіїв культури агресора розвиває в українцях так званий шведський синдром. Цього потрібно уникати, якщо ми не хочемо більше втрат територій та населення, та перемогти у цій праведній для України та українців війні. Музика і інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни. Оскільки вони є продовження війни іншими методами – методами зацікавлення українців культурою агресора, від зброї якого загинули тисячі українців та зазнали поневірянь мільйони вимушених переселенців», – додав Ігор Кондратюк.

Всього за 20 днів петиція зібрала 25 тисяч потрібних голосів. Тепер її повинен розглянути президент України Володимир Зеленський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *