ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні вимагають заборонити концерти всіх російських артистів

Аліса Белей

|

Українці розпочали збір підписів за повну заборону концертної діяльності артистів з країни-агресора – Росії до повернення Криму в склад України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами. Відповідну електронну петицію зареєстрували на сайті президента, передає кореспондентка Львівського порталу.

Ініціатор петиції Ігор Кондратюк – відомий український шоу-мен і продюсер. Він закликає заборонити в Україні концерти всіх російських артистів. Виключенням для заборони є лише ті російські представники культури, хто публічно виступив проти російської агресії: письменник Віктор Шендерович, акторка Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич та інші.

«Я впевнений, що громадяни країни-агресора, які працюють у сфері розваг – артисти/артистки, актори/акторки насправді не несуть ніякої культури. Оскільки представники агресора, які промовчали та тим самим – підтримали – окупацію Криму та розв’язання Росією, їхньою батьківщиною, війни на східному Донбасі, своїм мочанням теж несуть відповідальність за агресивні дії Росії.

Це неприродно, коли артист виступає і для росіян-окупантів, і для окупованих ними українців. Любов до носіїв культури агресора розвиває в українцях так званий шведський синдром. Цього потрібно уникати, якщо ми не хочемо більше втрат територій та населення, та перемогти у цій праведній для України та українців війні.

Музика й інші види мистецтва від агресора не можуть бути поза політикою під час війни. Оскільки вони є продовження війни іншими методами – методами зацікавлення українців культурою агресора, від зброї якого загинули тисячі українців та зазнали поневірянь мільйони вимушених переселенців», – йдеться у тексті петиції.

Президент України Володимир Зеленський повинен розглянути петицію, якщо вона набере 25 тисяч голосів.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *