ОСТАННІ НОВИНИ

Сироті зі Львівщини, що пройшов Майдан, АТО та полон, збирають гроші на лікування

Аліса Белей

|

Львів’ян просять допомогти зібрати кошти на лікування бійця Петра Маланія. Хлопець сирота, пішов добровольцем на російсько-українську війну та зараз бореться з важкою хворобою. Про це Львівському порталу повідомили у регіональному центрі надання послуг учасникам бойових дій.

25-річний Петро Маланій – сирота, він виріс в інтернаті міста Самбір, що на Львівщині. У 17 років хлопець втік з інтернату на Майдан, з якого у 2014 пішов добровольцем на війну.

Воював в Пісках, захищав Донецький аеропорт. Потрапив в полон, де пробув понад два місяці. Був обміняний і продовжив воювати за Україну в складі батальйону Національної гвардії «Азов». Отримав чотири контузії.

Місяць тому в Петра почала німіти нога. Лікарі поставили невтішний діагноз – кіста головного мозку. Оперувати Петра будуть в Іспанії. Вартість лікування – понад 200 тис. грн. Частина коштів вже зібрана. Не вистачає ще 86 тис. грн. Зараз потрібно купити ліків на 5300 грн.

Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій просить допомогти бійцю на лікування, адже у Петра немає нікого, окрім нас. Номер картки для допомоги: 5375 4141 0339 8649 Маланій Петро Русланович.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *