ОСТАННІ НОВИНИ

Шевченківський гай презентував атмосферний ролик до свого 50-ліття

Аліса Белей

|

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького презентував новий атмосферний проморолик, присвячений 50-літтю. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі музею.

Відео під назвою «Львівський скансен: сила традиції» створене у співпраці зі студією FLASH videoproduction, та  у музичному супроводі львівського етногурту «Курбаси».

Основним посланням відео є унікальність Львівського скансену, де гармонійно поєднались історія та сучасність. Тут уже півстоліття бережуть давні історико-архітектурні об’єкти, відтворюють традиції та звичаї: скарби української національної ідентичності.

Довідка. Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького, Львів Скансен (коротка назва), Шевченківський гай (народна назва), є знаковою культурною установою: він є історичним центром відродження національних традицій, улюбленим місцем дозвілля львів’ян та обов’язковою складовою більшости всеукраїнських та європейських туристичних маршрутів.

Від часу офіційного заснування і дотепер Музей зберігає, досліджує і популяризує культуру, народну архітектуру та давній побут усієї Західної України. За цей період сформовано фондову збірку з понад 21 тис. предметів та зібрано 110 великих архітектурних об’єктів, серед яких є унікальна і найбільша у Європі колекція сакральних споруд.

До процесу збереження культурної спадщини свого часу долучалися визначні особистості: Андрей та Климентій Шептицькі, Михайло Драган, Іларіон Свенціцький, Олександр Бодревич-Буць, Архип Данилюк та багато інших.

Дізнавайтеся першими найважливіші та найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: galinfo

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *