ОСТАННІ НОВИНИ

Померла професорка Львівського університету Оксана Франко

Вероніка Рой

|

У Львові у віці 82 роки померла професорка кафедри етнології історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, докторка історичних наук та родичка Івана Франка Оксана Франко. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Оксана Франко близько 30 років пропрацювала у ЛНУ імені Івана Франка. Була професоркою кафедри етнології історичного факультету, докторкою історичних наук, членкинею НТШ.

Оксана Франко – родичка письменника Івана Франка, онука його рідного брата Онуфрія Яковича Франка. У 1992 році вона організувала Музей Івана Франка в Калуші, віддавши для цього свій спадковий будинок.

Також Оксана Франко є авторкою і упорядницею понад 200 наукових, методичних і науково-популярних праць, розділів у вишівських підручниках з етнології, енциклопедичних виданнях. Науковиця має урядові нагороди і є почесною громадянкою міста Калуша.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *