ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині у водія вантажівки виявили рекордний вміст алкоголю в крові

Аліса Белей

|

Біля Львова за кермом вантажівки їхав п’яний водій, у крові якого алкоголь перевищував норму у 16 разів. Про це Львівському порталу повідомили у патрульній поліції Львівщини.

Горе-водія затримали на автодорозі Львів-Рава-Руська. 53-річний п’яний водій фури перетнув розмітку 1.1. «Вузька суцільна лінія», після чого його зупинили поліцейські.

Під час перевірки на Drager’i у його крові виявили 3,21 проміле алкоголю. Цей результат в 16 разів перевищує допустиму норму.

Зазначимо, що допустима норма алкоголю у крові водія в Україні становить не більше 0,20 проміле. Цей показник є рівноцінний випитим 200 г вина для чоловіків і 100 г вина для жінок. Це є найлегший ступінь сп’яніння, який фактично є безсимптомним, не відбивається на поведінці людини. Таку дозу алкоголю можна визначити лише вимірювальними приладами.

На порушника патрульні винесли дві постанови: ч. 1 ст. 126 (за керування транспортним засобом без відповідних документів або відмова їх пред’являти для перевірки) та ч. 1 ст. 122 (за невиконання вимог дорожньої розмітки) КУпАП. Також на нього склали протокол ч. 1 ст. 130 (за керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *