ОСТАННІ НОВИНИ

У Брюховичах відкрили перший в Україні сучасний лісорозсадницький комплекс

Ольга Денисяка

|

16 вересня у Брюховичах на базі державного підприємства «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» відкрили інноваційний лісорозсадницький комплекс з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської обласної ради.

Роботи над створенням комплексу тривали впродовж кількох років. Лісівники Львівщини у 2017 році перейняли досвід колег з Латвії та реалізували проєкт на Львівщині.

«У нас з’явилася можливість вирощувати  десятки мільйонів сіянців, які стануть лісом. Закрита коренева система гарантує приживлення посадженого матеріалу, потужну енергію росту молодих дерев та можливість садити ліс від весни до осені. Ми готові створювати мільйон гектарів нових лісів. Все стало можливим завдяки підтримці центральної, обласної та міської влади, а також підтримці шведської компанії ВСС, яка займається виробництвом новітнього обладнання для лісових розсадницьких центрів», – розповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат Львівської обласної ради Анатолій Дейнека

Під час урочистостей Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов пообіцяв наступного року передбачити можливість фінансування створення таких об’єктів з Державного фонду регіонального розвитку.

Зазначимо, що вартість проєкту зі створення лісорозсадницького комплексу з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою на базі державного підприємства «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» становить 89 млн грн. Проєкт реалізовують Львівська обласна рада та Львівська обласна державна адміністрація, за підтримки Державного агентства лісових ресурсів та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

З обласного бюджету за останні 5 років вкладено понад 50 млн грн, ще майже 11,5 млн грн – з міського бюджету Львівської тергромади.

За ці кошти облаштували у реконструйованих виробничо-складських приміщеннях Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру сучасний цех посіву та теплиці, також провели реконструкцію складу, теплогенераторної та впорядкували території

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *