ОСТАННІ НОВИНИ

Запровадження «жовтої» зони в Україні розглянуть наступного тижня

Вероніка Рой

|

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко каже, що 20-21 вересня Національна комісія ТЕБ НС може розглянути питання запровадження по всій території України жовтого рівня епіднебезпеки – для цього є всі підстави. Про це він сказав в ефірі «1+1», передає УП.

«Жовтий рівень епідемічної небезпеки може оголосити Національна комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації (ТЕБ НС) в цілому для України. Сьогодні ми маємо перевищення по деяких індикаторах, які дозволяють нам зібрати комісію і оголосити «жовтий» рівень епіднебезпеки. Однак уряд в понеділок вніс зміни до постанови про адаптивний карантин і вона може набрати чинності через 7 днів після прийняття. Тому питання щодо переведення всієї країни в жовтий рівень епіднебезпеки буде вирішуватись у понеділок-вівторок наступного тижня», – зауважив Ляшко.

Міністр додав, що після запровадження «жовтої» зони і надалі будуть відслідковувати індикатори захворюваності на коронавірус в регіонах. Тоді комісія національного рівня буде рекомендувати відносити окремі регіони до того чи іншого рівня.

Ляшко наголосив, що можливість скасувати всі карантинні обмеження є, якщо українці будуть вакцинуватись.

Нагадаємо, уряд опублікував постанову, якою 13 вересня оновили карантинні правила та запровадили жовті та зелені COVID-сертифікати – чинності нові норми набувають 20 вересня.

Зокрема, Кабінет міністрів запровадив жовті та зелені COVID-сертифікати та запропонував бізнесу самостійно визначатися, чи працювати без обмежень лише для вакцинованих клієнтів, чи з обмеженнями надавати послуги всім без винятків.

Для того, щоб нові правила почали фактично діяти – необхідне рішення ТЕБ НС про переведення України до жовтої зони карантину, оскільки нові норми стосуються жовтого та червоного рівнів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *