ОСТАННІ НОВИНИ

У ЦНАПах Львова можна подати документи через додаток «Дія»

Аліса Белей

|

З вересня у Львівських ЦНАПах використовують технологію Дія.QR. Це дозволяє більше не ксерити свій паспорт-книжечку чи ID-картку, а користуватися копією цифрового документа через застосунок. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Так, тепер можна просто засканувати розміщений QR-код у вашому ЦНАПі на столі адміністратора та поділитися копією цифрового документа через застосунок Дія, щоб отримати необхідні послуги.

Як уточнили в департаменті адміністративних послуг, таким цифровим способом людина підтвердить свою особу і зможете замовляти або отримувати результати послуг у ЦНАП.

Довідка. Документи в застосунку «Дія» – це цифрові аналоги паперових документів. Вони мають таку ж юридичну силу, як і паперові документи, тому й називаються цифровими.

Відповідно, копії цифрових документів – це підписані та зашифровані файли у форматі pdf з даними користувача, які формуються з даних державних реєстрів та надсилаються через застосунок «Дія».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *