ОСТАННІ НОВИНИ

У селі на Львівщині підприємство без дозволів спалює шини

Вероніка Рой

|

У селі Гранки Кути, що входить до Новороздільської громади, впродовж двох років підприємець спалює шини без належних дозволів та з порушеннями норм екологічної безпеки. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської облради.

Як зазначив начальник відділу департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Назар Сорока, підприємець провадить господарську діяльність не отримавши висновків оцінки впливу на довкілля. Такий документ є обов’язковим і чітко регламентує умови діяльності, вказує як і коли робити заміри вмісту шкідливих речовин, як безпечно зберігати відходи.

«У 2020 році, через брак необхідних розрахунків та замірів, департаментом екології та природних ресурсів було відмовлено підприємцю у виготовленні оцінки впливу на довкілля. Проте він повторно не звертався, та не надав нам відповідних показників. Тобто тепер підприємство функціонує без дозвільних документів», – розповів Назар Сорока.

Депутати Львівської облради спільно з мешканця Новороздільської громади провели виїзне засідання у селі Гранки Кути. Вони оглянули територію підприємства, де висипані гори відходів від спалювання автомобільних шин та медичних препаратів.

Своєю чергою мешканці села Гранки Кути розповіли, що уже з 2019 року намагаються вплинути на порушника, адже внаслідок утилізації коліс в селі постійно чути неприємний запах, дим та чад. Проте, за словами жителів села, винуватець щоразу лише обіцяє запровадити заходи безпеки та зменшити шкідливий вплив на довкілля.

Аби хоч якось вплинути на орендаря, мешканці з сусідніх з ділянкою домогосподарств встановили намет та почали перекривати проїзд, щоб не пропускати вантажівки на територію підприємства.

Наразі екологи взяли заміри, аби дізнатися, наскільки територія є забрудненою.

«Оскільки міська рада не має повноважень контролювати, ми розпочали процес звернень до депутатів та до різних структур, правоохоронних органів і бачимо результат. Сьогодні екологи проведуть заміри, впродовж двох тижнів ми дізнаємося, наскільки забруднена територія. Відтак можливо буде вплинути на діяльність підприємця. Спільно нам вдасться домогтися дотримання закону та захистити інтереси людей», – каже голова Новороздільської громади Ярина Яценко.

Своєю чергою, керівник підприємства відмовився спілкуватися з комісією.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: ЛОР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *