ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові популяризуватимуть міське садівництво та городництво

Аліса Белей

|

У понеділок, 13 вересня, було укладено меморандум про популяризацію міського садівництва та городництва між управлінням екології Львова, ЛКП «Зелений Львів», ГО «Плато» та «Екотерра». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Так, було домовлено про проведення просвітницької діяльності на тему міського садівництва та городництва, для того, щоб підвищити екосвідомість мешканців та адаптуватися до наслідків кліматичних змін.

Учасники меморандуму планують створити публічний сад-город з акцентом на пермакультуру, органічне виробництво та природноорієнтовані рішення у парку «Залізна вода» між вулицями Юрія Мушака та Дібровна на території колишнього розсадника.

«Декілька років тому я дізналася, що руїни теплиць у парку «Залізна вода» мають довгу історію, що пов’язана з відомим міським садівничим Арнольдом Рерінгом. Коли ж я побачила це місце, то зрозуміла, що воно має великий потенціал: локація за декілька хвилин від зупинки «Академія Мистецтв», там є будиночок садівника та залишки прекрасних рослин.

З того часу я чекала, що комусь у Львові стане потрібна серйозна база для популяризації напрямку urban gardening, тобто громадського саду-городу. І нарешті такі люди знайшлися, й ми спільно відновлюємо 100-літні традиції садівництва у нашому місті», – зазначила керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *