ОСТАННІ НОВИНИ

«Дударик» святкує 50-річчя. Програма заходів мистецького марафону

Ольга Денисяка

|

Львівська державна академічна хорова капела «Дударик» відзначає цьогоріч 50 років від створення. Ювілей колектив відзначить мистецьким марафоном. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі хору.

Заснував капелу у 1971 році провідний український хормейстер Микола Кацал. З того часу «Дударик» підкорив провідні сцени світу. Капела дала понад 2500 концертів у найпрестижніших концертних залах України і світу, серед яких Карнегі Хол, Собор паризької Богоматері, Ванкувер Ейр Плейс, Варшавська філармонія, Палац «Україна», національна опера України, Національна філармонія.

Отож «Дударик» відзначить свій ювілей мистецьким марафоном. Програма заходів:

4 жовтня о 19:00 год. на сцені театру ім. Марії Заньковецької відбудеться спільний концерт чоловічого складу капели «Дударик» із рок-легендою Тарасом Чубаєм під назвою «Oktoberfest по-львівськи».

На концерті звучатимуть найяскравіші твори з репертуару артистів та шедеври «Повіяв вітер степовий», «Лента за лентою» у нових мистецьких прочитаннях. Також у концерті візьме участь вокальна формація «Дударик FOREVER». Супроводжуватиме подію «Дударик-рок-бенд». А позначка 21+ свідчить про неакадемічність репертуару концерту і наявність батярського, міського та жартівливого музичного матеріалу, який живе у «залаштунковій» творчості виконавців.

15 жовтня о 17:00 год. на сцені Львівської національної філармонії у розважально-музичній програмі «Два по 50? – Будь ласка!» виступатиме вокальна формація «Дударик-FOREVER» у супроводі естрадного оркестру. Гостями свята буде фольклорний ансамбль «Веселка» (м.Білгород-Дністровський). Солісти – Юрій Йосифович, Олег Лихач та Юрій Шевчук. Господарям свята вже 50, а гостям 50 виповниться НеЗаБаром)) тому і назва, і репертуар відповідні.

16 жовтня об 11:00 год. у Храмі Святого Лазаря відбудеться Поминальна Служба Божа. Її відправлятимуть в пам’ять за «Дудариками-Навіки», серед яких Микола Кацал- фундатор і засновник колективу, Василь Сліпак – всесвітньовідомий оперний співак, отець Андрій Дуда – Герой України, військовий капелан, волонтер і знаний громадський діяч та співаки капели, які не розділять із нами свята тут на землі. По завершенню буде влаштована фотовиставка світлин «Дударик-Навіки».

17 жовтня о 18:00 год. у Львівській національній опері капела представить святкову програму «Дударик 50». Ексклюзивними гостями буде «Хорея Козацька», лицарі духу, завзяті дослідники, реконструктори та репрезентанти української музики 17-20 століть, а це пісні світські й козацькі, канти псалми, думи пісні і гімни часів до і пост УНР.

В цьому колективі кожен з музикантів є віртуозом гри на розмаїтих старовинних інструментах. Ми почуємо їхнє унікальне сольне звучання, а також творчий симбіоз автентичних барв із чоловічим та хлоп’ячим складом капели. Твори виконуватимуться у супроводі Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів» та солістів Львівської та Київської національної опер Людмили Осташ, Тетяни Вахновської, Романа Трохимука та Сергія Магери.

24 жовтня о 17:00 год. у колонному залі ім. М. В. Лисенка Київської національної філармонії у святковій програмі «Дударик 50» виступлять хорова капела «Дударик, Національний академічний симфонічний оркестр України, солісти Львівської та Київської національних опер Людмила Осташ, Тетяна Вахновська, Роман Трохимук, Сергій Магера. В концерті візьме участь «Хорея Козацька».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *