ОСТАННІ НОВИНИ

Курсанти Академії сухопутних військ перемогли на чемпіонаті ЗСУ

Ольга Денисяка

|

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся чемпіонат Збройних Сил України з воєнізованого кросу на 3 кілометри зі стрільбою та метанням гранати. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Академії сухопутних військ.

Як розповів головний суддя змагань – начальник кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки і спорту Національної академії сухопутних військ полковник Сергій Романчук, участь у стартах взяли пять команд: Сухопутних військ, Повітряних Сил, Військово-Морських Сил, Десантно-штурмових військ та Сил спеціальних операцій. Кожна команда по 10 військовослужбовців, враховуючи запасних учасників.

«Етапи виконання вправи: команди стартують, долають півтора кілометра, після чого виконують три постріли з автомата. Згодом долають ще п’ятсот метрів, аби дістатися сектору метання гранати. Тут метають дві гранати у визначеному «коридорі». Жінки повинні метнути гранату не менш ніж на 15 метрів, чоловіки – на 35. До речі, за невлучні постріли зі зброї чи неточне метання гранати нараховують штрафні секунди до загального часу. І після метання гранати учасники змагань чимдуж долають кілометр до фінішної лінії», ‒ розповів полковник Сергій Романчук.

У підсумку перемогу святкувала команда Сухопутних військ ЗС України. Друге місце посіли військовослужбовці Повітряних Сил. Третє виборола команда Сил спеціальних операцій.

В індивідуальному заліку в чоловіків найкращий час показав лейтенант Роман Стоянов (Сухопутні війська). За ним другу сходинку п’єдисталу пошани посів теж представник Сухопутних військ солдат Назарій Чапля. Третім став офіцер Сил спеціальних операцій. У жінок не було рівних старшому лейтенанту Наталі Боговик, друге місце виборола солдат Марія Науменко. Обидві представляють Сухопутні війська ЗС України. Замкнула трійку призерів лейтенант Яна Кметюк із Повітряних Сил.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *