ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців Львівщини попереджають про продаж італійських йогуртів із домішками

Наталя Дуляба

|

Мешканців Львівщини закликали не купувати йогурти італійського виробника Granarolo, оскільки в них виявили перевищення одного зі стабілізаторів. Про це Львівському порталу повідомили у Держпродспожислужбі Львівської області.

Йдеться про йогурти італійського виробника Granarolo SpA, в яких вміст камеді рожкового дерева перевищує MRL для оксиду етилену. Перевищення допустимої норми такого компоненту зафіксували у Системи швидкого реагування харчових продуктів та кормів (RASFF) ще 31 серпня.

Відомо, що партію небезпечних йогуртів Granarolo SpA експортували з Італії для продажу по Україні. Місцем поставки був Харків, зокрема ТОВ «Дистрибуційна-логістична компанія «Пілот».

Відтак операторів ринку зобов’язали негайно вилучити з продажу партію цих італійських йогуртів.

Натомість споживачів, які натраплять на цю продукцію на території Львівщини, просять повідомляти за телефоном: (032) 252-69-29 або звертатись до територіальних управлінь і відділів обласної Держпродспоживслужби.

Так виглядає один із йогуртів італійського виробника Granarolo

Зазначимо, що камедь ріжкового дерева (Е 410) – натуральна харчова добавка, яку використовують як стабілізатор, емульгатор. Вона надає в’язкості продукту і підтримує його консистенцію. Цю речовину виготовляють із бобів ріжкового дерева.

Камедь ріжкового дерева як добавка схвалена для використання в харчовій промисловості практично в усьому світі в певних нормах. Найчастіше її застосовують при виготовленні джемів, желе, соусів і кетчупів, молочних продуктів (сир, йогурт, морозиво, плавлені сири).

Добова норма споживання цієї добавки для дорослої людини становить не більше 20 г на 1 кг маси тіла, для дітей цей показник має бути мінімум вдвічі менший. Не рекомендовано вживати продукти із вмістом добавки Е 410 людям, що мають проблеми з органами травлення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *