ОСТАННІ НОВИНИ

Григорія Козловського визнали винним у несплаті 2 млн грн податків

Ірина Шпак

|

Депутата Львівської обласної ради від «Європейської солідарності» Григорія Козловського визнали винним у вчиненні двох адміністративних правопорушень через недоплату понад 2 млн грн податків. Але водночас його звільнили від відповідальності, оскільки сплили строки давності. Про це пишуть Наші гроші.Львів.

Згідно з постановою Галицького районного суду Львова, оприлюдненою в реєстрі, Григорій Козловський порушив порядок ведення податкового обліку.

Зокрема він не нарахував і не перерахував невеликі суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору. А також 53,6 тис. грн податку на додану вартість на вартість списаної готової продукції і 2,1 млн грн податку на прибуток на вартість завищених фінансових витрат – щодо користування кредитами установ, в яких немає ліцензії.

Представником Козловського в суді, за даними «Судової влади», був депутат Львівської міської ради Олексій Різник. Він повідомив, що немає доказів того, що ТОВ «Винниківська тютюнова фабрика», керівником якої є Григорій Козловський, знала про неправомірну, на думку податкової, діяльність «Фінансова компанія Ліла Інвест» і «Фінансова компанія Кардкон». Мовляв, законодавство не передбачає необхідність перевірки контрагентів. Крім того, вони вже подали позов до податкової, аби скасувати їхні рішення.

Натомість суддя Людмила Фролова вирішила, що доказів є достатньо і визнала Козловського винним за ч. 1 ст. 163-1 (порушення ведення податкового обліку) та ч.1 ст. 163-4 (порушення порядку утримання та перерахування податку на ДФО та подання відомостей про виплачені доходи).

Але його звільнили від адміністративної відповідальності через закінчення строку накладення адміністративного стягнення – протокол склали 7 травня цього року, однак події, про які в ньому йдеться, відбулись в період жовтня 2019 року по липень 2020 року.

Юристи Козловського не погодилися з таким рішення суду і вже звернулися із апеляцією до Львівського апеляційного суду. Засідання відбудеться 13 вересня. Перед тим вони намагалися скасувати саме рішення про перевірку, але потім відмовилися від позову.

Зазначимо, що Григорій Козловський є не тільки керівником ТОВ «Винниківська тютюнова фабрика», він володіє 50% товариства. Інші 50% належать Олександру Свіщову.

Як писав Львівський портал, Григорій Козловський є найбагатшим депутатом Львівської облради. У 2020 році його сукупний дохід становив майже 37 млн грн. Детальніше про офіційно задекларовані статки бізнесмена читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *