На Сихові зведуть 16-поверховий житлово-офісний комплекс

Наталя Дуляба

|

Відразу біля залізничної колії на вул. Соняшниковій, що на Сихові, з’явиться новий житлово-офісний комплекс, найвища секція якого матиме 16 поверхів. Відповідне рішення 28 серпня прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

ПП «Корт-сервіс» отримало містобудівні умови та обмеження на будівництво житлово-громадського комплексу на вул. Соняшниковій, 32.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,82 га, що розташована відразу біля залізничної колії, яка пролягає між Сиховом і Старим Сиховом, поруч – вул. Полуботка. Зараз ця територія є досить захаращеною, тут розташовані кілька невеликих будівель, які дозволили знести.

Натисніть на зображення для збільшення

Натомість на цьому місці зведуть житлово-офісний комплекс каскадного типу, найвища точка якого сягатиме 16 поверхів. Інші секції матимуть по 7 і 9 поверхів.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, загалом забудовник збирається спорудити близько 11 тисяч м кв житла, а під офіси віддати орієнтовно 4 тисячі м кв. Житлова частина комплексу розрахована на 226 квартир, у підземному паркінгу облаштують 321 паркомісце.

Водночас у міських управліннях освіти та охорони здоров’я зауважили, що в цій частині мікрорайону бракуватиме місць у дитсадках, а також є потреба в облаштуванні нової поліклінки.

«Ми пропонуємо прописати у меморандумі з забудовником, що 240 м кв підуть під амбулаторію сімейної медицини, ще близько 400 м кв – під садок чи центр дитячого дозвілля», – сказав заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий запропонував провести архітектурний конкурс, аби обрати найкращий проект будівництва, а також проаналізувати містобудівний розрахунок і визначити коректні площі під дитсадок та амбулаторію відповідно до Державних будівельних норм.

Після тривалого обговорення члени виконкому таки проголосували «за» і видали містобудівні умови та обмеження. Своїм рішенням виконком дозволив забувати згадану земельну ділянку на 35%, а також встановив, що висота будівель не повинна перевищувати 52 м.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ПП «Корт-сервіс» – львівська фірма, яка займається нерухомістю, щоправда, зараз вона перебуває у стані припинення своєї юридичної особи.

Засновниками підприємства є львів’янин Андрій Криницький та уродженець Сокільників Андрій Угрин. Вони обоє є співвласниками будівельної компанії «Аурум».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація забудовника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *