ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ розповіли, коли чекати нових спалахів Covid-19

Наталя Дуляба

|

У Міністерстві охорони здоров’я прогнозують нову хвилю коронавірусу на початку зими. Про це йдеться у Telegram-каналі МОЗ.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, в Україні вже побільшало хворих на коронавірус, що повторює динаміку 2020 року. Тому пік інфікування може наступити вже на початку зими, а наступна хвиля – наприкінці зими – на початку весни.

«Оскільки для грипу, грипоподібних захворювань для України більш характерне зростання у середині жовтня-листопаді і на початку грудня, то друга хвиля – це лютий і березень», – відзначив глава МОЗ.

Водночас Ляшко відзначив, що динаміка захворюваності на Covid-19 в Україні та країнах Євросоюзу відрізняється. Як приклад він навів Нідерланди, де протягом декількох днів кількість хворих зросла з 200-300 до 10 тисяч на день. Така тенденція протрималася близько трьох тижнів і потім пішла на спад.

Нагадаємо, раніше у МОЗ говорили про нову хвилю коронавірусу, яка розпочнеться ще до початку осені. Такий свій прогноз міністерство пояснювало активним поширенням штаму Дельта».

Тим часом науковці вже заявили, що через «Дельту» в Україні існує загроза «вибухового» росту захворюваності на Covid-19. Новий спалах може розпочатися зі східних областей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *