ОСТАННІ НОВИНИ

Відкриття найвищого в області флагштоку та військовий марш. Львів святкує День прапора

Вероніка Рой

|

Львів святкує День прапора. Так у понеділок, 23 серпня, у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відкрили найвищий флагшток області, висота якого становить понад 50 метрів. Опісля відбулось святкове проходження підрозділів ЗСУ та країн-партнерів маршем. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Урочистості розпочалися вранці 23 серпня на території Академії сухопутних військ одній з найвищих точок міста Львова. Тут відкрили найвищий флагшток області. Висота його становить 50,5 м. кв. А розмір синьо-жовтого стягу, що замайорів на флагштоці, – 8 на 12 метрів. Підняття державного прапора відбулося одночасно в усіх обласних центрах України.

Найвищий флагшток області розмістили на території Академії сухопутних військ через те, що  військовий навчальний заклад розташований на одній з найвищих точок міста Львова. Крім цього біля нього облаштували гродський простір. Загальна кошторисна вартість проєкту – 12 млн грн.

Опісля підняття синьо-жовтого стягу відбулось святкове проходження підрозділів ЗСУ та країн-партнерів маршем. Загалом у ньому взяли участь понад 800 військових із Збройних сил України, Національної гвардії, Нацполіції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та країн-партнерів, зокрема, із США, Канади та Литви. Також дефіле військового оркестру Академії сухопутних військ.

Фото: Львівський портал, ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *