ОСТАННІ НОВИНИ

Українські спортсмени змушені змагатись в РФ, але держава це не фінансує, – міністр

Ольга Денисяка

|

Українські спортсмени вимушені їздити на змагання до країни-агресора Росії, оскільки відмова від участі у них означає подальше непроходження на Олімпійські ігри. Однак в такому випадку держава їх не фінансує. Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна заявив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

Він зазначив, що багато ліцензійних змагань до Олімпіади проходить в Російській Федерації, і якщо туди не їздити, то потім неможливо брати участь в Олімпійських іграх.

«Багато ліцензійних змагань до Олімпіади проходить в Російській Федерації. Якщо б ми туди не поїхали, то потім би не поїхали на Олімпіаду. Потім ще б були менші делегації, як результат ще менше медалей. Що нам робити? Закрити спорт?», – заявив міністр.

Однак він наголосив, що міністерство спорту не фінансує участь у змаганнях в Росії. Натомість спортсмени їздять коштом федерацій.

«Вони їздять за рахунок федерацій, міністерство не фінансує змагання, які проводяться в Російській Федерації. Спортсмени для себе приймають таке рішення, це їх особиста справа», – пояснив Вадим Гутцайт.

Детально про те, які медалі завойовували українські спортсмени та чим запам’ятається Олімпіада в Токіо, читайте в матеріалі Львівського порталу за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *