Львівські лучники стали абсолютними чемпіонами України

Дарина Романишин

|

Львів’янка Вероніка Марченко стала абсолютною чемпіонкою України, а львівські лучники – абсолютними переможцями України в командній першості. Про це Львівському порталу повідомили у відділенні НОК України у Львівській області.

У п’ятницю, 13 серпня, в Черкасах завершився чемпіонат України зі стрільби з лука серед дорослих.

Чемпіонат був присвячений 30-ій річниці Незалежності України. Він відзначився тріумфальним виступом львівських лучників.

Чемпіонкою України зі стрільби з класичного лука серед жінок стала найсильніша львівська лучниця, учасниця двох Олімпіад Вероніка Марченко.

Вона у фіналі перемогла свою партнерку серед олімпійської збірної України Лідію Січенікову з Чернівців із рахунком 6:2. Третє місце посіла ще одна львів’янка Ольга Сенюк.

Також двоє львів’ян зійшли на подіум за підсумками змагань чоловіків в особистій першості з класичного лука: Сергій Макаревич став другим, а Маркіян Івашко – третім. Перемогу ж здобув сумчанин Олексій Гунбін – учасник Олімпійських ігор в Токіо.

В командній першості збірна Львівщини-1 перемогла серед жінок (Вероніка Марченко, Ольга Сенюк, Катерина Соколенко), чоловіків (Георгій Іваницький, Маркіян Івашко, Олександр Бойко) та змішаних команд (Вероніка Марченко, Маркіян Івашко).

Друга команда Львівщини (Орися Дідич, Юрій Гавелко) посіла третє місце серед змішаних команд.

Додамо, що напередодні визначились переможці у блочному луці. Серед чоловіків львів’яни зайняли перші дві сходинки подіуму. Чемпіоном України став срібний призер Паралімпійських ігор 2000 року, Заслужений майстер спорту України, рекордсмен світу Сергій Атаманенко, який у фіналі переміг Сергія Кушнірука.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: НОК України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *