ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові запрацював перший в Україні банк їжі

Ольга Денисяка

|

У понеділок, 9 серпня, на вулиці Кульпарківській, 158 запрацював перший у Львові та Україні продовольчий банк «Тарілка», де люди, які цього потребують, можуть безоплатно отримати продукти. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Перший продовольчий банк їжі в Україні «Тарілка» збиратиме у магазинах та кафе продукти, термін придатності яких завершується, таким чином зменшивши рівень органічних відходів та забезпечивши щоденне харчування для малозабезпечених верств населення.

«Сьогодні історична подія для нашої команди. Ми майже 2 роки йшли до того, аби відкрити двері приміщення нашого продовольчого банку. Сьогодні у нашому місті починає функціонувати унікальний проєкт, який дуже органічно поєднує як екологічну, так і соціальну складову. Це є перший продовольчий банк в Україні. До цього часу у нашій країні таким ніхто не займався. Сьогодні ж наша команда твердо заявляє про те, що такий інститут як продовольчий банк можливий та реальний», – розповів Іван Павліш, керівник ГО «Тарілка».

У ГО «Тарілка» зазначають, що сучасному світі 1/3 всіх продуктів викидається на смітник. Україна – серед лідерів у Європі за кількістю сміттєзвалищ, які наполовину складаються з органічних продуктів. За підрахунками, українці щороку викидають приблизно 7 тонн придатних до споживання продуктів вартістю понад 5,5 мільярдів гривень.

«Один проєкт не вирішить цю ситуацію, але він точно гарний крок на вирішенні до цієї ситуації», – акцентував Ростислав Косюра, ідеолог проєкту.

Правила роботи продовольчого банку:

  1. Реєстрація. Для отримання продуктового набору необхідно обов’язково та завчасно пройти реєстрацію за номером телефону: +380 67 00 64 720. Для реєстрації потрібен паспорт, посвідчення пільгової категорії населення та номер телефону, за яким волонтери будуть з Вами контактувати. Отримати продуктовий набір можна буде у визначений день та час, про який волонтер повідомить завчасно по телефону.
  2. Продуктовий набір. Після реєстрації відвідувач може отримати стільки продуктів, скільки поміщається у спеціальну торбинку «Тарілки». Продуктовий набір формує волонтер безпосередньо у банку. Відвідувач отримує набір із тих продуктів, які надійдуть цього дня.
  3. Культура візиту до «Тарілки». Відвідувачів просять дотримуватись живої черги і поваги один до одного та волонтерів «Тарілки». Вхід у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння заборонено. Заборонено відвідування продовольчого банку без захисної маски. На вході у приміщення необхідно пройти безконтактне вимірювання температури, а також помити та продезінфікувати руки. Після цього відвідувач має показати волонтеру посвідчення пільгової категорії населення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *