ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян кличуть на безкоштовну екскурсію Личаківським цвинтарем

Наталя Дуляба

|

Вже в четвер, 5 серпня, у Львові організовують безкоштовну екскурсію Личаківським цвинтарем. Про це Львівському порталу повідомили у Бюро спадщини.

У межах Днів реставрації львів’яни та гості міста мають нагоду потрапити на екскурсію Личаківським цвинтарем. Під час неї розповідатимуть історію тамтешніх старовинних скульптур.

Екскурсія є безкоштовною, проте потрібно пройти попередню реєстрацію за цим посиланням. Початок – о 18:30 год., збір – біля головного входу на Личаківський цвинтар.

Зазначимо, що на Личаківському кладовищі споруджено близько 2000 гробівців і понад 500 скульптур та рельєфів. У першій половині XIX століття тут домінували скульптури в класицистичному стилі таких великих майстрів як Гартман Вітвер, Антон і Йоганн Шимзери, Пауль Ойтелє.

У другій половині позаминулого століття ці традиції під впливом західноєвропейської скульптурної школи продовжили Юліан Марковський, Тадеуш Баронч, Вітольд Равський.

Творчість цих майстрів утілена в пам’ятниках історизму, сецесії та ар-деко. Скульптурна творчість XX століття представлена роботами Євгена Дзиндри, Теодозії Бриж, Петра Кулика, Еммануїла Миська, Миколи Посікіри.

Сам Личаківський цвинтар є одним із найстаріших комунальних кладовищ Європи. Його відкрили у Львові ще в 1786 році. Площа кладовища сягає 40 га, тут розміщено понад 300 тисяч поховань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *