ОСТАННІ НОВИНИ

Україна відправляє в Туреччину літаки для гасіння пожеж

Дарина Романишин

|

У п’ятницю, 30 липня, два українські літаки вилітають в Туреччину, щоб гасити лісові пожежі. Займання виникли 28 липня поблизу м. Манавгат та перекинулись на територію ще п’яти провінцій. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ДСНС України.

В ДСНС розповідають, що Україна направляє два екіпажі пожежних літаків Ан-32П із групою забезпечення для допомоги. Працюватимуть досвідчені фахівці, які вже мають досвід роботи у гірських районах та були залучені раніше до ліквідації масштабних пожеж у Чорногорії, в Ізраїлі та Грузії.

Ця допомога відбуватиметься в рамках Меморандуму про співробітництво в галузі попередження катастроф і надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків. Його підписали у лютому 2020 року ДСНС України та Президенція з управління на випадок надзвичайних ситуацій Міністерства внутрішніх справ Турецької Республіки (AFAD).

Що відомо про пожежі в Туреччині

Пожежа розпочалася 28 липня поблизу м. Манавгат (провінція Анталія) та поширилися на територію провінцій Османіє, Кайсері, Коджаелі, Адана, Мерсін та Мугла.

Фото: REUTERS

Наразі загальна площа займання є понад 1 тис. 500 га. Внаслідок вогню 4 особи загинули та 183 постраждали, з них 58 осіб госпіталізовано.

Полум’я пошкодило понад 100 будівель. Рятувальні служби взяли під контроль 36 осередків лісових пожеж, продовжують гасити 20 осередків.

Фото: АЛЕСЯ ПАВЛИНСЬКА

Станом на п’ятницю, 30 липня залучено понад 4 тис. осіб, 457 од. техніки та 35 повітряних суден. Гасіння ускладнюється через сильний вітер та спекотну погоду.

Як повідомив голова Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Twitter, Україна готова повертати своїх громадян у разі погіршення ситуації з пожежою. Нині даних про постраждалих українців немає.

Як зазначає Радіо Свобода, директор з комунікацій президента Туреччини, Фахреттін Алтун, припустив у Twitter, що причиною пожеж став підпал, і додав, що «відповідальним за це доведеться відповідати за напади на природу та ліси».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *