ОСТАННІ НОВИНИ

Дві дози вакцин Pfizer або AstraZeneca виявилися ефективними проти штаму «Дельта», – дослідження

Вероніка Рой

|

Вакцини  Pfizer та AstraZeneca є високоефективними проти штаму «Дельта», який зараз домінує у світі. Одна доза препаратів також має ефект, однак для високого захисту її недостатньо. Про це свідчать дані дослідження, опублікованого в журналі New England Journal of Medicine. Інформує УП з посиланням на  Reuters.

Дві дози вакцини Pfizer були на 88% ефективні для запобігання захворюванню варіантом «Дельта», а два прийоми вакцини AstraZeneca – на 67%.

При цьому повний цикл вакцинації препаратами Pfizer або AstraZeneca майже настільки ж ефективний проти штаму COVID-19 «Дельта», як і варіанту «Альфа».

«Були відзначені лише незначні відмінності в ефективності вакцини після отримання двох доз з штамом «Дельта» у порівнянні з «Альфа»,  –  йдеться в дослідженні.

Наприклад, ефективність двох доз Pfizer від «Альфи» становить 93,7%.

Дослідження також показало, що одна доза Pfizer була ефективною проти «Дельти» на 36%, а одна доза AstraZeneca – приблизно на 30%.

«Наше дослідження про знижену ефективність однієї дози мусить прискорити дії, спрямовані на максимізацію прийому другої дози серед вразливих груп в контексті циркуляції варіанту «Дельта», – заявили автори дослідження.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві охорони здоров’я завявляи, що ще до кінця літа саме штам «Дельта» витіснить інші штами коронавірусу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *