ОСТАННІ НОВИНИ

При усіх пологових будинках Львова пропонують відкрити «Вікна життя»

Вероніка Рой

|

У Львові пропонують відкрити «Вікна життя» при усіх пологових будинках міста. Про це на своїй сторінці у Facebook написала радниця міського голови Львова Ірина Оршак.

З такою пропозицією Ірина Оршак виступила після випадку, коли під пологове відділення на вул. Рапопорта у Львові підкинули новонароджену дівчинку.

Вона нагадала, що поки у Львові діють два вікна життя – у перинатальному центрі на вул. Джорджа Вашингтона, 6 та у Львівській міській дитячій лікарні, що на вул. П. Орлика. На переконання радниці міського голови, аналогічні «Вікна життя» варто відкрити при усіх пологових будинках.

«Вікно життя – це безпечна локація, куди жінка може принести немовля у разі відмови від нього. Це може попередити випадки, коли немовлят залишають у небезпечних місцях і вони гинуть, а також допомогти жінці уникнути суспільного осуду. Не виправдовую такі дії, але в житті бувають всякі випадки, то ж для немовляти буде безпечніше опинитися там і мати шанси жити і бути всиновленим в гарну родину», – написала Ірина Оршак.

Нагадаємо, цьогоріч у травні у «Вікні життя», що у дитячій лікарні на вул. Орлика у Львові залишили новонародженого хлопчика. Із 5-денним немовлям залишили записку, в якій йшлося, що воно народилось 4 травня. Певний час малюком опікувались у дитячій лікарні на вул. Орлика, згодом його перевели у будинок дитини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *