ОСТАННІ НОВИНИ

Могилу відомого львівського архітектора збережуть від знищення

Дарина Романишин

|

Могилу архітектора Лева Левинського в Польщі не знищать через несплату оренди.  Про це йдеться на сторінці департаменту архітектури та містобудування Львівської ОДА у Facebook.

У Львові вдалося зібрати 9 000 грн, щоб оплатити 20-річну оренду місця на комунальному кладовищі в місті Цешин (Польща), де похований Лев Левинський.

Якби гроші не вдалось зібрати, цю могилу зруйнували б, а місце віддали б під поховання іншої особи.

Зазначимо, що збір коштів на ці потреби ініціював Іван Щурко назбирати необхідну суму вдалося завдяки пожертвам небайдужих за чотири дні.

Лев Левинський – племінник і похресник відомого львівського архітектора і підприємця Івана Левинського, співзасновник будинку товариства «Дністер» й багатьох інших знакових об’єктів у Львові. Також він є автором багатьох церков у Східній Галичині й співпрацював з Галицькою греко-католицькою митрополією.

Зазначимо, що він помер 22 лютого 1963 року у віці 87 років. Минулого року його могилу знайшов львівський архітектор Іван Щурко. Також Щурко зазначив на своїй сторінці Facebook, що кожен охочий може долучитися до дослідження біографії архітектора.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *