ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні стартувала вступна кампанія. Що треба знати абітурієнту

Наталя Дуляба

|

Віднині, 14 липня, в Україні розпочинається вступна кампанія. На бюджет випускники можуть подати не більше п’яти заяв, натомість на платну форму навчання – до 30 заяв. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві освіти та науки.

В Україні стартував онлайн-прийом документів на вступ до вишів (рівень бакалавра чи наскрізного магістра) та закладів фахової передвищої освіти за денною формою навчання. Випускники шкіл подають заяви та необхідні документи онлайн за цим посиланням.

Натисніть на зображення для збільшення

Для вступників на бакалавра чи наскрізного магістра (тобто медичного, фармацевтичного чи ветеринарного спрямування) прийом заяв та документів у вищі навчальні заклади триває:

  • до 16 липня – для тих, хто вступає за співбесідою, вступними іспитами і творчими конкурсами;
  • до 23 липня – за результатами ЗНО, вступних іспитів та творчих конкурсів, якщо вони були складені з 1 по 13 липня.

На основі 11 класів за денною формою навчання прийом документів до закладів фахової передвищої освіти теж розпочинається 14 липня (крім військових коледжів сержантського складу та фахових коледжів зі специфічними умовами навчання), а закінчується о 18:00 год.у такі дні:

  • 26 липня – для осіб, які вступають на основі співбесіди або вступних іспитів та творчих конкурсів;
  • 2 серпня – для осіб, які вступають тільки на основі сертифікатів ЗНО.

Цьогоріч абтурієнти зможуть подати максимум 5 заяв на бюджет, як і минулого року. А от для вступників на контракт ввели обмеження – подати можна до 30 заяв включно.

При вступі на бакалавра рейтингові списки мають оприлюднити не пізніше 28 липня. Подати оригінал документів потрібно встигнути до 18:00 год. 2 серпня. Зарахування на бюджет відбудеться 9 серпня, переведення на вакантні місця держзамовлення – не пізніше 19 серпня.

Водночас у МОН наголошують: вступники, які отримають бюджетні місця, але захочуть брати участь у конкурсі на контракт, мають обов’язково повідомити про це приймальну комісію під час подання оригіналів документів.

Для цього необхідно буде написати відповідну заяву. У противному випадку ці заяви автоматично виключать із конкурсу на платну форму навчання.

Нагадаємо, у Міносвіти діє гаряча лінія щодо вступу: 0 (800) 50 45 70. Зателефонувати можна з понеділка по четвер 09.00-17.00, у п’ятницю – 09.00-16.00. Лінія працює до 13 серпня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *