ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні затримали українців з підробленими щепленнями проти COVID-19

Дарина Романишин

|

У вівторок, 13 липня, п’ятеро українців намагалися перетнути польський кордон  у пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» з неправдивими довідками про вакцинацію. Про це повідомляж видання Wnp.pl з посиланням на прес-секретаря прикордонної частини Надбужанського підрозділу прикордонної охорони Даріуша Сієніцького.

«Під час прикордонного контролю співробітник прикордонної служби запідозрив, що сертифікати про отримання вакцини від COVID-19, які використовували мандрівники як документ, що звільняє їх від карантину, можуть бути сфальсифіковані», – сказав Даріуш Сієніцький.

Усі чоловіки були затримані, а у справі розпочато провадження щодо використання підроблених документів на прикордонному контролі. Після завершення мандрівників відмовилися впускати до Польщі й повернули їх в Україну.

Якщо провину українських мандрівників доведуть, їм загрожує штраф або позбавлення волі від 3 до 5 років.

Раніше Львівський портал повідомляв, що людей із фальшивими тестами пропонують не допускати на рейси, бо вони несуть загрозу здоровим людям, адже за 50 хв перебування у автобусі чи літаку із хворим на коронавірус заражуються усі пасажири.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *